top of page

FINANCIËLE VERGELIJKING

Microniser is veel goedkoper dan andere beschikbare systemen, dankzij zeer lage operationele kosten.

 

Twee voorbeelden worden hierna weergegeven onder omstandigheden die opzettelijk ongunstig zijn voor Microniser. Hogere lucht- en / of waterstroming, langere gebruikstijd, enz., zou de voorsprong van Microniser verder versterken.

Voor alle details of om een specifieke vergelijking voor uw installatie te krijgen, neem contact met ons op of download onze documentatie.

VOORBEELD 1 : HVAC

Microniser in vergelijking met luchtwasser en stoomsystemen in een luchtbehandelingseenheid.

Aannames : 1750 u/jaar gebruikstijd, luchtstroom van 10.000 m³/u, gemiddelde klimatologische omstandigheden in Ukkel.

Conclusies :

  • Bij verkoop of verhuur, is het financiële voordeel van Microniser®, zelfs in deze ongunstige omstandigheden, opvallend. Dankzij het Rational Use of Energy en de lage onderhoudskosten, is de energierekening van de Microniser® 8 keer lager in dit voorbeeld dan die van de hete stoom.

  • Het is ook vermeldenswaard dat de Microniser-installatie kan worden toegevoegd aan uw bestaande installatie. Zoals gepresenteerd in de financiële vergelijking, betaalt een Microniser-installatie zichzelf terug in minder dan twee jaar en uw bestaande installatie kan blijven als een inactieve back-up. Door Microniser te huren, kunt u direct besparen zonder een investeringsbudget vrij te geven.

VOORBEELD 2 : DATA CENTER

Microniser in vergelijking met een koelmachine en een stoombevochtiger voor het koelen en bevochtigen van een datacenter.

Aannames : 2450 u/jaar gebruikstijd, luchtstroom van 10.000 m³/u, groepstoegang (27°C, 50% RV), groepuitlaat (23°C, 70% RV).

Conclusies :

  • Bij verkoop of verhuur, is het financiële voordeel van Microniser® zelfs in deze ongunstige omstandigheden opvallend. In dit voorbeeld zijn de operationelekosten van de Microniser® 16 keer lager dan die van de koelmachine met hete stoom.

  • Het is ook vermeldenswaard dat de Microniser-installatie kan worden toegevoegd aan uw bestaande installatie. Zoals gepresenteerd in de financiële vergelijking, betaalt een Microniser-installatie zichzelf terug in minder dan een jaar en uw bestaande installatie kan blijven als een inactieve back-up. Door Microniser te huren, kunt u direct besparen zonder een investeringsbudget vrij te geven.

bottom of page